CodeBot

 • Tag dit første skridt ind i programmeringens verden
 • Hjælp Toto og Doc med at reparere deres rumskib
 • Styrk din logiske og kreative tankegang
 • Lær logikken bag programmering

CodeBot

CodeBot er et spil, der på en sjov og let måde introducerer børn i indskolingen for den logiske tænkning bag programmering. CodeBot kan med fordel bruges som barnets første skridt ind i programmeringens forunderlige verden og som springbræt til undervisningen i skolen.

Hvad går CodeBot ud på?

I spillet CodeBot møder vi Toto og Doc, som er i gang med at reparere deres rumskib, der er blevet ramt af en komet. Spillerens opgave er at kode Toto og Docs robotter (deraf navnet CodeBot) hen til det tabte værktøj og videre til maskinrummet ved at danne en sti af forskellige kommandoer. Kommandoerne gives ved hjælp af piletaster, hvormed den visuelle retning angives og barnets evne til at orientere sig udfordres.

CodeBot er bygget op over 80 baner, med en stigende læringskurve. Når spillerne har programmeret sig vej gennem de 80 baner, er rumskibet repareret, og Toto og Doc kan rejse videre mod nye eventyr.

Hvorfor programmering?

Programmering handler i al sin enkelthed om logik. Ved at udvikle børns forståelse for programmering, kan vi styrke deres logiske og kreative tankegang, hvilket kan gavne dem på tværs af fagene i folkeskolen og i mange andre sammenhænge. Det kan dog være svært at springe ud i, da størstedelen af den danske befolkning forbinder ordet programmering med avanceret IT. Men sådan behøver det ikke være.

Med CodeBot har Minitutor skabt et spil, der på en sjov og simpel måde lærer barnet om sammenhænge og introducerer grundstenene ved programmering. 

Til skole og til fritid

CodeBot er designet, så det både kan fungere som det korte spil, barnet spiller, når der er 10 min. tilbage af undervisningstimen eller barnet er “på farten” med familien. Men det er også et spil, der med sin progression i sværhedsgrad inviterer til at spille længere tid ad gangen.

 

Aldersgruppe
 1. 3
 2. 4
 3. 5
 4. 6
 5. 7
 6. 8
 7. 9
 8. 10
 9. 11
 10. 12
 11. 13
 12. 14
Kategori
Enheder
 • Tablet
 • Mobil
Download